Svarbi informacija gyventojams ir verslui dėl rekonstrukcijos Vokiečių g.

Mieli Vokiečių g. gyventojai ir verslininkai,

suprantame, kad šie metai verslui ir gyventojams buvo itin sudėtingi, tačiau apgailestaudami pranešame, kad nuo birželio 18 d. Vokiečių g. pėsčiųjų alėjoje prasidės požeminių šilumos trasų rekonstrukcija. Deja,  tokius darbus privalome atlikti būtent dabar, kai koronavirusas atsitraukė ir miestas atgijo.

Labai kviečiame susitikti birželio 15 d. (antradienį) 18:00 val. Vokiečių g. prie Barboros Radvilaitės paminklo. Mes pasirengę atviram bendravimui, detaliai pristatysime numatomus darbus, o taip pat ir pasitarsime, ką galėtume padaryti, kad Jums padėtume, o rekonstrukcija keltų kuo mažiau nepatogumų.

Suprantame, kad vieta, kurioje vykdomi kasimo ir kitokie darbai nėra patraukli ar patogi klientams, todėl žinome, kad tokia rekonstrukcija taps iššūkiu ir Jūsų verslui.

Apgailestaujame, kad privalome rekonstrukcijas pradėti būtent šiuo laiku. Suvokdami verslo situaciją dėjome visas pastangas ir nuoširdžiai ieškojome galimybių nukelti šiuos neišvengiamus darbus kitiems metams. Deja, to padaryti nepavyko dėl šių priežasčių:

• Šie darbai yra sudėtingi, jiems keliami dideli saugumo reikalavimai, todėl negali būti vykdomi paskubomis ar šildymo sezono metu, kai klientams tektų nutraukti šildymą. Taigi rekonstrukciją atlikti galime tik šiltuoju metų laiku, t.y. vasarą;

• Požeminiai tinklai yra itin prastos būklės, nusidėvėję, nes įrengti prieš daugiau nei 50 metų. Tokio senumo vamzdynas ne tik kelia didelę avarijų riziką šildymo sezono metu, bet ir neužtikrina patikimo šilumos ir karšto vandens tiekimo šios gatvės gyventojams, o taip pat ir Jums, jeigu naudojatės centralizuoto šildymo paslauga.

• Seni, nesandarūs vamzdynai generuoja šilumos nuostolius ir netiesiogiai prisideda prie miesto taršos. Kitaip tariant, mūsų pagaminta šiluma per vamzdynus keliauja į gyventojų namus, tačiau dėl senų vamzdžių dalis jos namų nepasiekia. Vadinasi, mes naudojame daugiau kuro šildymui. Daugiau kuro = daugiau taršos.

• Vilniaus miesto savivaldybė yra numačiusi atlikti visos Vokiečių gatvės rekonstrukciją, todėl prieš ją privalome sutvarkyti tai, kas yra po žeme, antraip atnaujintą alėją ir vėl reikėtų rausti.

• Perkėlę rekonstrukciją padarytume milijoninę žalą miestui, nes būtų prarastas Europos Sąjungos finansavimas.

Siekdami kaip įmanoma sumažinti nepatogumus, darbus suplanavome trimis etapais.

• PIRMAS ETAPAS. Rekonstrukcija prasidės nuo Rotušės pusės ir beveik pasieks fontaną.

• ANTRAS ETAPAS. Toliau rekonstrukcija persikels ties Šv. Kotrynos bažnyčia ir drieksis iki Vokiečių g. 28.

• TREČIAS ETAPAS. Darbai prasidės rugsėjo pradžioje ir vyks atkarpoje nuo Vokiečių g. 28 iki Vokiečių g.

Datos yra preliminarios ir priklausomai nuo įvairių nenumatytų aplinkybių gali keistis, nuolat atnaujinamą informaciją rasite www.chc.lt. Darbai vyks darbo dienomis nuo 7:30 val. ir ilgiausiai truks iki 20 val. Juos atliks viešąjį konkursą laimėjęs rangovas DS-1.

Atkreipiame dėmesį, kad ši vieta yra istorinė, todėl rekonstrukciją prižiūrės archeologai. Aptikus radinių, rekonstrukciją tektų stabdyti ir darbo imtųsi archeologai.

Iš anksto atsiprašome už tokius nepatogumus kaip laikinas karšto vandens atjungimas, technikos skleidžiamas triukšmas, keblesnis pravažiavimas. Deja, kitokio būdo pakeisti vamzdynus nėra.

Suprantame, kad Jums, kaip ir mums, itin svarbūs medžiai ir kiti želdiniai, esantys šioje svarbioje ir vienoje gražiausių Vilniaus gatvių. Šiuo metu situacija nėra džiuginanti – keli brandūs medžiai auga ant šiluminių trasų. Nors šiuo metu galiojanti įstatyminė bazė leistų juos kirsti, tačiau mes renkamės kitą kelią. Dedame visas pastangas ir esame pasiruošę papildomai investuoti, kad šie medžiai būtų išsaugoti, o rekonstrukcijos metu nebūtų sužalotos jų šaknys. Dėl to konsultuojamės su patyrusiais arboristais, domimės sėkmingomis užsienio praktikomis.

Mums nuoširdžiai rūpi privataus verslo padėtis ir nepatogumai, kuriuos patirsite, todėl esame pasiryžę kartu ieškoti kompromisų. Turime keletą idėjų, pavyzdžiui, Jūsų reklama ant tentų ir mūsų socialiniuose tinkluose, todėl norėtume susitikti ir pasitarti. Galbūt ir Jūs turėtumėte pasiūlymų šioje situacijoje.Iš anksto dėkojame už Jūsų supratingumą ir bendradarbiavimą.

Jeigu turite klausimų, jau dabar kviečiame skambinti telefonu +370 656 100 55 arba rašyti el. paštu
svetlana.jefimova@chc.lt

Dėl visų rekonstrukcijos detalių su Jumis susisieks ir tiesiogiai bendraus rangovas.

Nuoširdžiai,
Vilniaus šilumos tinklų komanda