Stengdamiesi netrukdyti eismui, vamzdynus Pamėnkalnio ir Tauro gatvių sankryžoje tvarkys naktimis ir savaitgaliais

Sostinės centre AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) skubiai pradeda vamzdyno remonto darbus. Atliekant hidraulinius bandymus buvo nustatyta, kad Pamėnkalnio ir Tauro g. sankryžoje vamzdynas yra nesandarus, pastebėtas termofikacinio vandens nutekėjimas. Šis gedimas neleis gyventojams tiekti atitinkamos temperatūros karšto vandens bei šildymo. Iki šildymo sezono pradžios įmonė skubos tvarka turi pakeisti 42 m sutrūkusio vamzdyno. Tik tokiu būdu bus galima užtikrinti kokybišką, saugų ir patikimą šilumos tiekimą daugiau nei šešiasdešimčiai pastatų – gyvenamųjų namų bei įstaigų.

Vamzdyno pakeitimui bus reikalingas eismo ribojimas itin judrioje centro sankryžoje bei Pamėnkalnio ir Tauro gatvėmis. Stengdamiesi nesukelti nepatogumų vilniečiams ir miesto svečiams dienos metu, VŠT remonto darbus planuoja atlikti naktimis ir savaitgaliais. Atsiprašome gyventojų už triukšmą naktį.

Remonto darbu planuojami ir karšto vandens tiekimo atjungimai, apie juos klientai bus informuojami asmeniškai.

Pridedame artimiausių dienų remonto darbų planą, kuris bus nuolat atnaujinamas pagal situaciją.

Nuo 2020-09-23 nuo 9 val. iki 2020-09-24 17val. UAB „Caterva“  pradeda pasiruošimo avarinio šilumos tiekimo tinklų vamzdyno remonto darbus. Šaligatvio zonoje vyksta paruošiamieji darbai (dangų ardymas, komunikacijų atkasimas, grunto išvežimas).

Nuo 2020-09-25 19val. iki 2020-09-26 24val. prasideda pagrindiniai darbai vienoje Tauro g. juostoje į Tauro kalno pusę. Išardomas asfaltbetonis kasamos tranšėjos, keičiamas vamzdynas, atstatomas pravažiavimas eismo juosta.

Nuo 2020-09-26 24val. iki 2020-09-27 24val. prasideda darbai kitoje Tauro g. juostoje į Tauro kalno pusę. Išardomas asfaltbetonis kasamos tranšėjos, keičiamas vamzdynas, atstatomas pravažiavimas eismo juosta.

Asfaltbetonio dangą numatoma atstatyti 2020-09-28  nuo 9val. iki 13val.

Nuo 2020-09-24 iki 2020-09-27 numatomas pamaininis nepertraukiamas darbas, kuris vyks dieną ir naktį visą savaitgalį, kad darbo savaitę būtų išvengta automobilių srauto spūsčių dėl gatvių uždarymo. Minėtomis naktimis galimas statybos darbų triukšmas.

2020-09-23 – 2020-09-28 bus atlikta tik dalis (pusė) reikalingų remonto darbų, kita dalis avarinio remonto darbų bus atliekama 2020-10-02 – 2020-10-05 panašiu principu su daliniais eismo apribojimais Pamėnkalnio/Tauro g. sankryžose. Darbai bus vykdomi taip pat pamainomis, tiek dieną, tiek naktį.

Atnaujinimas:

IV etapas - keičiamas šilumos tiekimo paduodamas vamzdis nuo Tauro ir Pamėnkalnio gatvių sankirtos iki šilumos tiekimo tinklų kameros ŠK 92140, esančios Pamėnkalnio gatvėje. Šio etapo remonto darbus numatoma atlikti nuo 2020-10-03, 1.00 val. iki 2020-10-04, 24.00 val. Avarinio remonto darbų metu numatoma apriboti eismą Pamėnkalnio gatvėje, dešine ir vidurine eismo juosta. Eismas Pamėnkalnio gatve, remonto darbų zonoje galės vykti tik viena eismo kryptimi, nuo stoties į centrą.

V etapas – darbai šilumos tiekimo tinklų kameroje ŠK 92140. Šiame etape visi darbai bus vykdomi tik šilumos tiekimo tinklų kameroje. Žemės kasimo darbai nebus vykdomi. Šio etapo remonto darbus numatoma atlikti 2020-10-05 nuo 8.00 val. iki 16.00 val. Avarinio remonto darbų metu numatoma apriboti eismą Pamėnkalnio gatvės vidurinėje eismo juostoje. Dėl eismo apribojimo posūkis į Tauro gatvę, Tauro ir Pamėnkalnio gatvių sankirtoje, bus draudžiamas.

Dangų atstatymo darbus atliksime 2020-10-05 nuo 16.00 val. iki 20.00 val.