Nešyla radiatoriai? Kreipkitės į savo namo administratorių arba šilumos punkto prižiūrėtoją

Klientų aptarnavimo centras pastaruoju metu sulaukia skambučių su klausimais, ką daryti, jeigu nešyla arba per daug šyla radiatoriai?

Nemaža dalis vis dar klaidingai galvoja, kad šildymą pastatuose įjungia AB Vilniaus šilumos tinklai. Vis dėlto situacija yra kitokia. Bendrovė rūpinasi ir yra atsakinga už šilumos tiekimą iki pastato ištisus metus. Vilniaus termofikacinėje elektrinėje specialiai paruoštas termofikacinis vanduo ~750 km ilgio vamzdynais keliauja iki pastato. Vasarą jo temperatūra siekia apie 65 laipsnius, o žiemą, kai reikia sušildyti ir radiatorius, jis yra karštesnis ir siekia apie 90 laipsnių.

Namo vidaus sistema rūpinasi gyventojų pasirinktas namų administratorius arba šilumos punkto prižiūrėtojas. Būtent prižiūrėtojas ar kitas atsakingas asmuo atsuka pastate esančias sklendes. Šis veiksmas užtikrina, kad Jūsų būstuose esančius šildymo prietaisus pasieks šiluma.

Jei nešyla ar per daug šyla radiatoriai, pastebėjote varvantį radiatorių - drąsiai kreipkitės į savo namo administratorių ar šilumos punkto prižiūrėtoją.