Mūsų dovana miestui – 1000 medžių sodinukų

AB Vilniaus šilumos tinklai ištęsėjo pavasarį duotą pažadą ir miestui padovanojo 1000 trijų rūšių medelių sodinukų – klevų, liepų, kaštonų. Dalį jų pusšimtis bendrovės darbuotojų patys ir pasodino.

300 liepų sodinukų spalio 22 d. buvo kruopščiai ir atsakingai pasodinti šalia judrios Tūkstantmečio gatvės. Liepaičių alėja nuo šiol augs transporto žiede esančioje žaliojoje zonoje, kuria vaikšto pėstieji.

Medelių sodinimą prižiūrėjo ir konsultacijas sodinant teikė VšĮ Vilniaus miesto parkai sodininkas.

Įmonė savo veikloje vadovaujasi dviem esminėmis vertybėmis – „drąsa veikti“ ir „mums rūpi pasaulis“, todėl toks veiksmas yra vienas iš atsakomybės už mūsų miesto puoselėjimą ženklas. Žalesnis Vilnius – visų mūsų atsakomybė.

Aukštus standartus brandžių medžių saugojimo atžvilgiu įmonė taiko ir rekonstruojant požemines šilumos trasas. Deja, dalis brandžių medžių auga šilumos trasų apsauginėje zonoje, tačiau iš rangovų reikalaujama vamzdynus pakeisti taip, kad, jeigu tik įmanoma, medžiai būtų išsaugoti. Puikus to pavyzdys – T. Ševčenkos gatvė, kurioje atliekant rekonstrukciją nenukirstas nei vienas medis. Taip pat visus brandžius medžius pavyko išsaugoti ir rekonstruojant šilumos trasas Viršuliškėse, t.y. Laisvės pr. Didelės pastangos dėtos ir saugant brandžius medžius Vokiečių g. Čia dėl liepos išsaugojimo buvo savaitei uždarytas eismas.

Pavasarį įmonė yra numačiusi finansiškai prisidėti ir prie medžių sodinimo itin urbanizuotose sostinės vietose įrengiant pažangią šaknų vėdinimo sistemą.