Kareivių g. pradedamas šilumos tinklų rekonstrukcijos pirmasis etapas

AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) tęsia nematomo Vilniaus atnaujinimą ir rugpjūtį 4pradeda šilumos tinklo rekonstrukciją Kalvarijų - Kareivių gatvėse. Planuojama, kad iki rugsėjo 15 d. bus įgyvendintas pirmasis rekonstrukcijos etapas, antrasis etapas vyks kitąmet. Šie darbai ne tik užtikrins patikimesnį šilumos tiekimą klientams, bet ir mažins taršą.

Šiluma ir karštas vanduo vilniečius pasiekia apie 750 km ilgio požeminiais vamzdynais. Kai kuriuose miesto mikrorajonuose jų amžius siekia daugiau nei pusšimtį metų, todėl natūralu, kad per tokį laikotarpį jie gerokai susidėvėjo. Tai kelia avarijų riziką, o jų atveju gyventojai kuriam laikui gali likti be karšto vandens ar šildymo net ir šaltuoju metų laiku.

Pirmojo etapo darbai bus atliekami ruože. Šioje lokacijoje Vilniaus miesto savivaldybė jau pradėjo dviračių tako įrengimo darbus, todėl prieš įgyvendinant minėtus darbus VŠT pakeis 285 m susidėvėjusių šilumos tiekimo trasų. Rangos darbus atliks UAB „Alvora“.

Keičiamos trasos yra požeminės, vadinasi, bus vykdomi kasimo darbai, dėl kurių galimi laikinai nepatogumai aplinkiniams gyventojams. Atkreipiame dėmesį, kad siekiant kuo greičiau pakeisti susidėvėjusius vamzdynus, galimi darbai vėlesniu paros metu, todėl iš anksto atsiprašome gyventojų už didesnį triukšmą.

Taip pat atliekant rekonstrukcijas būtina atjungti trasas nuo bendro šilumos tiekimo tinklo, todėl kai kuriems gyventojams bus laikinai nutraukiamas karšto vandens tiekimas. Artimiausias atjungimas planuojamas nuo 2022-08-09 8:00 val. iki 2022-08-10 14:30 val.

Primename, kad apie karšto vandens išjungimus dėl vykdomų rekonstrukcijų ar hidraulinių bandymų galima sužinoti šiame paieškos lauke suvedus savo adresą. Norintiems iš anksto individualiai gauti SMS žinutes ir elektroninius laiškus apie kiekvieną planuojamą išjungimą, kviečiame VŠT savitarnoje pateikti savo kontaktus.

Svarbu žinoti, kad drenuojant trasas įvairiose miesto vietose visą vasarą bus galima pastebėti žaliai dažytą termofikacinį vandenį, kuris nuolat cirkuliuoja miesto tinkle. Termofikacinis vanduo dažomas nekenksmingais, sveikatai ir aplinkai draugiškais dažais, ieškant defektų namų šilumokaičiuose, todėl jo išsigąsti nereikėtų.

Atnaujinti vamzdynai turi geresnę šilumos izoliaciją, dėl to yra efektyvesni, reikalauja mažiau priežiūros, turi sistemas, leidžiančias nustatyti vamzdžio pažeidimus ar atsiradusius defektus. Įgyvendinus abu šios rekonstrukcijos projekto etapus šilumos energijos nuostolių sumažės 534 MWh per metus, o šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos - 12 tonų.