Gruodžio mėnesį Elektrinės g. 2 vyks garo katilo bandymai

Gerbiami klientai,

norime Jus informuoti apie šią savaitę pradedamus intensyvius Vilniaus termofikacinės elektrinės (Elektrinės g. 2) Garo katilo bandymus, kuriuos turime atlikti po įvykdytos rekonstrukcijos. Šių bandymų metu galimi apsauginių vožtuvų atsidarymai, kuomet perteklinis garas yra išmetamas į aplinką. Šis procesas, deja, sukelia stiprų garsą, tačiau nekelia jokio pavojaus aplinkai ar sveikatai. Numatytų bandymų trukmė – nuo 2020-12-10 iki 2020-12-31. Tikimės, kad sėkmingai testuojant sistemas, bandymai truks  gerokai trumpiau.

Puikiai suprantame, jog pašaliniai garsai kaimynystėje nėra malonus dalykas, ypač tokiu sudėtingu karantino metu, kuomet daugelis dirbame nuotoliniu būdu namuose. Pritaikysime bandymų režimų ciklą taip, jog potencialūs garsai kiek įmanoma mažiau trikdytų įprastą gyventojų ritmą.

Tačiau yra ir gerų žinių – šių bandymų esmė yra tinkamai suderinti pilnai rekonstruotą elektrinės garo katilą, kuris atitiks aukščiausius aplinkosauginius reikalavimus. Tad visi šiuo periodu vyksiantys darbai – naujai įrengtų degiklių užkūrimas, degimo derinimas, valdymo sistemos logikos nustatymas ir koregavimas bei pagalbinių įrengimų bandymai – yra „finišo tiesioji“, kurios rezultatas bus dar švaresnė gyvenamoji aplinka mums ir mūsų kaimynams.

Visos AB Vilniaus šilumos tinklų komandos vardu, atsiprašome už galimus nepatogumus. Kiekvieną dieną nuoširdžiai dirbame, kad jų patirtumėte kuo mažiau!